nederland

Vermiste Urker door ongeval om het leven

Door ANP - 12 april 2016

URK (ANP) – De zeventienjarige jongen uit Urk die in de nacht van maandag op dinsdag in de Urkervaart dood werd gevonden, is waarschijnlijk door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Na onderzoek heeft de politie geen aanwijzingen kunnen vinden dat er sprake is van een misdrijf.

,,Hoe hij in het water is gekomen, zullen we misschien nooit weten. We gaan in ieder geval niet uit van een misdrijf”, aldus de politie.

De jongen was al sinds vrijdagavond vermist. Hij was niet teruggekeerd van een bootfeestje. De afgelopen dagen is er massaal naar de jongen gezocht. Sinds maandagavond gebeurde dat in de Urkervaart, nadat daar een schoen was gevonden in het riet.

In het jongerencentrum de Skuil in Urk is de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen. Op verschillende plekken in Urk en Emmeloord komen stilteplekken om de jongen te herdenken.