nederland

Vijftien maanden voor chauffeur monstertruck

Door ANP - 15 april 2016

ALMELO (ANP) – Mario D. is veroordeeld tot vijftien maanden cel, omdat hij op 28 september 2014 in Haaksbergen zijn monstertruck het publiek inreed. Door het drama vielen drie doden en meer dan 24 gewonden. Het ongeluk kostte een bejaarde vrouw, een man en een kind van vijf jaar het leven.

Het Openbaar Ministerie eiste een straf van 1,5 jaar cel tegen D. De chauffeur was zelf verantwoordelijk voor het ongeluk, concludeert de aanklager. ,,De parkeerplaats waar de stunt werd gehouden was te klein en hij had niet in de richting van het publiek mogen rijden. Als dit anders was geweest, was dit drama niet gebeurd.” De rechtbank is het hier mee eens.

D. was vrijdag niet bij de uitspraak, vanwege de uitvaart van zijn broer.