nederland

Waarschuwing voor hagel en onweer

Door ANP - 26 april 2016

DE BILT (ANP) – Het verkeer moet dinsdag rekening houden met gladheid op de weg door hagelbuien en natte sneeuw. In Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant kan het volgens het KNMI glad zijn door hagelbuien en natte sneeuw. Volgens het weerbureau weeronline.nl is in Overijssel en Drenthe lokaal 3 centimeter sneeuw gevallen.

Ook vanuit Friesland verschijnen op Twitter beelden van witte wegen. Uniek is sneeuw volgens het weerbureau niet in april, maar zo laat in de maand komt het zelden voor.

Het KNMI waarschuwt ook voor onweer. Aan de zuidwestkust kunnen de buien gepaard gaan met zware windstoten van zo’n 90 kilometer per uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. Dinsdagavond neemt de kans op onweer af.

Koningsnacht en Koningsdag verlopen volgens de weerbureaus onstuimig, buiig en vooral erg koud. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag vriest het voor het gevoel een paar graden. Op Koningsdag moeten we het doen met gevoelstemperaturen van slechts 2-3 graden. De thermometer wijst een graad of 9 aan. Daarmee wordt het de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren tachtig.