nederland

‘Warmste Koningsdag ooit ondanks de kou’

Door ANP - 27 april 2016

ZWOLLE (ANP) – Koning Willem-Alexander heeft genoten van zijn verjaardag in Zwolle. ,,Jullie stralen zo’n warmte uit, dat het ondanks het weer toch nog de warmste Koningsdag ooit is geworden”, sprak hij de aanwezigen toe voordat hij en zijn familie afscheid namen van de stad.

,,Zwolle zonder dollen is een einde stad. En dat zeg ik uit de bodem van mijn hart”, zei hij ten overstaan van een juichende menigte.

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle zei trots te zijn op zijn stad en inwoners. ,,We hebben laten zien dat we een goede, sterke stad zijn. Alle Zwollenaren zijn ambassadeur van deze stad en we hebben er met zijn allen een prachtige dag van gemaakt.”

Volgens de gemeente waren er zo’n 60.000 tot 80.000 mensen aanwezig in Zwolle.