nederland

Zaanse Schans populairst bij buitenlanders

Door ANP - 14 april 2016

RIJSWIJK (ANP) – De meeste buitenlandse toeristen komen naar de Zaanse Schans. Vorig jaar kwamen daar 1,6 miljoen buitenlanders kijken, op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum in Amsterdam. Verder zijn in de hoofdstad het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en een tochtje door de grachten bij de buitenlanders erg in trek. In totaal kwamen in 2015 ongeveer 13 miljoen buitenlanders naar alle dagattracties, liet toeristenbureau NBTC donderdag weten.

Worden buitenlandse toeristen en Nederlanders bij elkaar opgeteld, dan was de Efteling het populairst, evenals in 2014. In totaal passeerden daar bijna 4,7 miljoen mensen de kassa’s, gevolgd door het Rijks, het Van Gogh, de Zaanse Schans en nieuwkomer in de top vijf Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Twaalf dagattracties kregen vorig jaar meer dan een miljoen bezoekers.