nederland

20 jaar geëist voor moorden Rotterdam in 1993

Door ANP - 27 mei 2016

ROTTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft vrijdag twintig jaar cel geëist tegen een 47-jarige man uit Wateringen voor de moord op twee mannen in 1993 in het Kralingse Bos in Rotterdam.

In juni en september van dat jaar werden de twee mannen gedood en werden hun auto’s gestolen. Destijds leidde de zaak niet tot een oplossing, maar een paar jaar geleden pakte het Cold-Caseteam van de politie de draad weer op. Op basis van DNA-onderzoek werd de verdachte vorig jaar uiteindelijk aangehouden.

Eerst legde hij bekennende verklaringen af over de moorden. Maar vrijdag zei de verdachte tegen de rechter dat hij niets met de zaak te maken heeft. Hij zei in de verhoren bij de politie zware druk te hebben ervaren. Maar volgens het OM is er voldoende bewijs, waaronder de DNA-sporen.

De rechter doet vermoedelijk 10 juni uitspraak.