nederland

2,3 miljoen tv-kijkers voor landskampioen PSV

Door ANP - 09 mei 2016

HILVERSUM (ANP) – Studio Sport Eredivisie met de verovering van de landstitel door PSV is zondagavond gezien door 2,332 miljoen tv-kijkers. Het is na het NOS Achtuurjournaal het best bekeken programma van de avond. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag.

Ook vorig seizoen werd PSV kampioen van Nederland, de ontknoping was toen veel minder spectaculair en er keken destijds 1,8 miljoen mensen.

In de allerlaatste speelronde van de eredivisie verspeelde Ajax zondag de titel aan PSV. Het elftal van trainer Frank de Boer kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij De Graafschap en dat was voldoende voor PSV.

Zondag was er al een feestje in Eindhoven, maandagavond wordt de landskampioen officieel gehuldigd. Vanaf 17.15 uur rijden de voetballers op een platte kar van het Philips Stadion naar het Stadhuisplein in de stad.