nederland

70.000 belangstellenden bij Landmachtdagen

Door ANP - 11 mei 2016

UTRECHT (ANP) – De Landmachtdagen hebben dinsdag en woensdag in totaal 70.000 belangstellenden bereikt. Nadat dinsdag honderden militairen basisscholen hadden bezocht, waren er woensdag tal van activiteiten op pleinen en in parken.

In Breda werd woensdag het meeste militair personeel en materieel ingezet. Dat werd ,,beloond” met de grootste opkomst van bezoekers, geschat tussen 15.000 en 20.000. In Delft vormden zich rijen bij ‘doe-dingen’ zoals meevaren en tokkelen (het afdalen aan een diagonaal gespannen lijn). In Alkmaar, Meppel en Doetinchem waren de demonstraties van gevechtsacties populair. Op geen enkele locatie hebben zich incidenten voorgedaan, liet de Staf Commando Landstrijdkrachten woensdagavond weten.