nederland

Aanbesteding politiewagens een jaar vertraagd

Door ANP - 22 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Het is de politie niet gelukt om de aanbestedingen voor politievoertuigen op tijd af te ronden. De beslissing over de leveranciers voor de ruim 11.000 politieauto’s, -busjes en -motoren had vóór 1 juli moeten vallen, maar de politie zegt nu te verwachten dat de aanbestedingen alsnog zijn afgerond voor de zomer van volgend jaar .

Met de huidige leveranciers is een aantal overbruggingsovereenkomsten afgesloten tot uiterlijk 1 januari 2018. Hierdoor ,,kan het korps toch blijven beschikken over nieuwe en goed onderhouden voertuigen”, aldus de politie.

Vorig jaar april begon de politie vervroegd en volgens een nieuwe opzet met een nieuwe aanbesteding, na vermoedens van corruptie. De commissie die daar onderzoek naar deed vond niets onrechtmatigs, maar concludeerde wel dat de aanbestedingsprocedure voor verbetering vatbaar was.