nederland

Aangifte justitie tegen raadslid om doodswens

Door ANP - 12 mei 2016

HEERLEN (ANP) – Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag aangifte gedaan om een tweet van het Heerlense raadslid Christian Petermann. Die vergeleek officier van justitie Anja Janssen dinsdag op Twitter met een kampbeul in het Duitse concentratiekamp Auschwitz en wenste haar dood.

Janssen formuleerde dinsdag de eis tegen het Roermondse raadslid Jos van Rey. Zij eiste twee jaar celstraf tegen Van Rey wegens corruptie, witwassen en lekken uit een vertrouwenscommissie. Petermann vergeleek haar op Twitter met Irma Grese, een kampbeul in Auschwitz.

,,Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’, nog vanavond verongelukt”, twitterde hij dinsdag. Vijf minuten later verwijderde hij die tweet weer.

Het parket heeft aangifte gedaan bij de hoofdofficier in Limburg, die een onderzoek is begonnen.