nederland

Aanhoudingen na onderzoek illegaal gokken

Door ANP - 10 mei 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft de afgelopen maanden in een groot onderzoek naar illegale gokpraktijken 26 mensen opgepakt. Twee van de vijf hoofdverdachten in de zaak moeten woensdag voor het eerst voor de rechter verschijnen, maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend. Ze worden er onder meer van verdacht voor de licenties te hebben gezorgd, illegale gokapparaten te hebben geplaatst en de software daarvoor te hebben geleverd.

De betreffende gemeenten bekijken nog wat er moet gebeuren met de panden waar de illegale apparaten stonden. Onder de 26 verdachten zijn 22 ondernemers met horecagelegenheden, maar ook een kapperszaak. De bedrijven liggen onder andere in Rotterdam, Ridderkerk, Vlaardingen, Dordrecht, Zwijndrecht, Zwolle en Den Haag. Met de illegale praktijken waren vele tienduizenden euro’s gemoeid. Vier dure auto’s zijn in beslag genomen.