nederland

Advocaat legt verdediging Holleeder neer

Door ANP - 11 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Advocaat Stijn Franken stopt met de verdediging van ‘topcrimineel’ Willem Holleeder. Franken meldt dat woensdag aan het ANP.

Franken heeft dit besloten, na wat hij zegt ,,een dringend advies” van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam. Franken is het niet eens met de argumenten van de deken, maar de beroepsethiek brengt volgens hem met zich mee dat een dringend advies van de deken moet worden opgevolgd.

Franken geeft aan dat de deken tot zijn advies kwam omdat de advocaat ook enige tijd de advocaat is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog. De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog hebben een klacht ingediend tegen Franken bij de Orde van Advocaten. Volgens hun advocaat Wout Morra gaat de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.