nederland

Alle Nederlanders na busongeluk uit ziekenhuis

Door ANP - 06 mei 2016

MOESKROEN (ANP) – Alle Nederlanders die vrijdag gewond raakten bij een busongeluk op een Belgische snelweg zijn uit het ziekenhuis in Kortrijk ontslagen en op weg naar huis, meldt de ANWB Alarmcentrale.

Bij het ongeluk kwam een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur om het leven. Aanvankelijk moesten 24 Nederlandse inzittenden van een bus in ziekenhuizen worden behandeld. Twaalf van hen konden in de loop van de middag al naar huis en vroeg in de avond werden ook de twaalf resterende buspassagiers uit het ziekenhuis ontslagen. De ANWB Alarmcentrale heeft de buspassagiers in een lokale brandweerkazerne opgevangen en helpt – indien nodig – bij de repatriëring.

De Nederlandse bus remde omstreeks het middaguur voor een file die in de buurt van de grens met Frankrijk op de E17 ontstond wegens grenscontroles. Een Bulgaarse vrachtwagen knalde met hoge snelheid achterop de Nederlandse dubbeldeksbus.