nederland

Amsterdam: alleen nog duurzame evenementen

Door ANP - 24 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Amsterdam gaat andere eisen stellen aan de evenementen. Er moet meer aandacht komen voor de omgeving en de impact op de stad. In 2020 wil de gemeente alleen nog maar volledig duurzame evenementen in de stad waarbij onder meer rekening wordt gehouden met geluidsoverlast en het milieu. Dat maakte de gemeente Amsterdam dinsdag bekend.

Het aantal festiviteiten in de stad is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit leidde regelmatig tot grote drukte. In de nieuwe voorwaarden moet meer rekening worden gehouden met de bewoners, festivalgangers en organisatoren. Hierdoor kunnen op bepaalde plekken minder evenementen worden toegestaan en kan het aantal evenementen in de stad afnemen. Ook worden festiviteiten vaker verplaatst naar buiten de stad.

Alleen festiviteiten die goed worden georganiseerd en beter passen bij de omgeving blijven volgens de gemeente over.