nederland

Anis B. vreest Franse cel en straf

Door ANP - 12 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De in Rotterdam opgepakte Franse terreurverdachte Anis B. (32) mag volgens zijn advocaat niet worden overgeleverd aan Frankrijk, omdat hij daar het risico loopt op een levenslange gevangenisstraf. B. heeft bij zo’n veroordeling geen uitzicht op vrijlating. Ook wacht hem volgens zijn advocate Elpiniki Kolokatsi een onmenselijke behandeling in de Franse gevangenis en voldeed het gebruikte Europese aanhoudingsbevel niet aan de eisen.

Donderdag behandelde de rechtbank de uitleveringszaak van B. Volgens het Openbaar Ministerie kan de terreurverdachte wel degelijk aan de Fransen worden overgedragen. Er wacht hem daar geen onmenselijke behandeling en in het aanhoudingsbevel staat volgens de aanklager gewoon omschreven waar B. van wordt verdacht.

B. werd in maart op straat opgepakt. Frankrijk had Nederland om zijn arrestatie gevraagd.