nederland

Arrestaties voor vernieling dierenpark Emmen

Door ANP - 23 mei 2016

EMMEN (ANP) – Vier minderjarige jongeren zijn opgepakt voor vernielingen in het oude dierenpark in het centrum van Emmen. In het pinksterweekend is daar een enorme chaos aangericht. Het dierenpark is onlangs verhuisd naar een nieuw onderkomen.

Een groep jongeren heeft in het oude park wasbakken kapotgeslagen, ruiten ingegooid, brandblussers leeggespoten en graffiti aangebracht. Bijna alle verblijven op het grote terrein zijn beschadigd geraakt. De politie denkt dat er ook 13-jarigen onder de daders zijn.

De politie kreeg sindsdien tientallen tips, maar ook video’s en foto’s. Inmiddels zijn er al een aantal jongeren verhoord. Een groot team onderzoekt wie er verantwoordelijk zijn. Volgens de politie zijn de inwoners van Emmen en de omwonenden van het park erg betrokken bij de zaak.