nederland

Bejaard echtpaar komt om door brand

Door ANP - 20 mei 2016

HELLEVOETSLUIS (ANP) – Bij een grote brand in een rijtjeshuis aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis zijn vrijdagochtend de bewoners, een echtpaar van 84 jaar, naar alle waarschijnlijkheid om het leven gekomen. Hulpdiensten gaan daarvan uit, maar zij hebben de stoffelijke resten nog niet kunnen bergen. In het pand bestaat instortingsgevaar, aldus de politie.

Buurtbewoners en hulpdiensten hebben kort na het uitbreken van de brand nog wel hun uiterste best gedaan om de bewoners uit het brandende huis te redden, maar die pogingen mochten niet baten.

De brand ontstond rond 01.30 uur en legde de woning grotendeels in de as. Door de enorme vlammenzee kon de brandweer het huis niet van binnenuit blussen. Het vuur in de hoekwoning werd daarom van buitenaf aan alle kanten bestreden. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur naar omliggende woningen oversloeg.

Uit voorzorg werden vier naastgelegen woningen ontruimd. De bewoners konden terecht bij buren en kennissen. Volgens de veiligheidsregio is geen asbest vrijgekomen.