nederland

Bussemaker enthousiast over benoeming Dibbits

Door ANP - 30 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – ,,De nieuwe directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, Taco Dibbits, wil zoveel mogelijk mensen, zowel kinderen als volwassenen, nieuwsgierig maken naar kunst en van kunst laten genieten. Dat streven juich ik van harte toe.” Dat zei minister Jet Bussemaker van Cultuur maandag in een reactie op zijn benoeming.

,,Ik ben enthousiast over de keuze voor Dibbits. Met de aankoop van Marten en Oopjen heb ik hem goed leren kennen. Ik waardeer zijn vakkennis. Ook bijt hij zich met passie vast in dossiers.”

De portretten van Marten Soolmans en en Oopjen Coppit werden in 1634 geschilderd door Rembrandt. De doeken zijn vanaf 2 juli drie maanden te zien in het Rijksmuseum, op een ereplaats naast de Nachtwacht. Daarna worden ze gerestaureerd en zijn ze beurtelings te zien in het Louvre in Parijs en in het Rijks.