nederland

COC boos op Jehova’s om kinderfilmpje

Door ANP - 04 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het COC is boos op de Jehova’s getuigen om een kinderfilmpje dat ze op hun site hebben gezet. Volgens de belangenvereniging voor homoseksuelen is de boodschap van het filmpje dat LHTB’s naar de hel gaan en hun seksuele gerichtheid kan worden veranderd.

,,De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk”, stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. ,,Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovagezinnen tot wanhoop drijven.” LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, bikseksuelen en transgenders.

Het COC vraagt de Jehova’s getuigen het filmpje te verwijderen en dringt aan op een gesprek over de kwestie. Dat gebeurt mede namens het LKP, de koepelorganisatie voor christelijke LHBT’s.