nederland

Dolores Leeuwin weg bij Sinterklaasjournaal

Door ANP - 30 mei 2016

HILVERSUM (ANP) – Opnieuw vertrekt er een bekend gezicht bij het Sinterklaasjournaal. Verslaggever Dolores Leeuwin heeft de NTR laten weten dat ze stopt met het jaarlijks terugkerende programma. Een woordvoerster van de omroep heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht hierover op de opinie- en debatsite van de VARA, Joop.nl. Leeuwin zegt in een verklaring op de site dat ze zich niet meer kan vinden in de manier waarop het programma met Zwarte Piet omgaat.

Vorige week al werd bekend dat cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen met het Sinterklaasjournaal. Van Muiswinkel, die jarenlang de Hoofdpiet speelde, gaf aan dat hij vindt dat de NTR afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm.

,,Net als bij het vertrek van Erik en Jochem vinden wij het ontzettend jammer dat Dolores heeft besloten te stoppen”, reageert de NTR-zegsvrouw.