nederland

Dood baby Jairo wordt alsnog berecht

Door ANP - 02 mei 2016

ARNHEM – De dood van de acht maanden oude Arnhemse baby Jairo in 2010, wordt toch berecht in een strafzaak tegen de beide ouders. Dat heeft de rechtbank in Arnhem maandag beslist.

In 2013 verwees de rechtbank de zaak naar de prullenbak wegens fouten in het opsporingswerk van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM verdenkt de vader en moeder (26 en 25) van Jairo ervan dat zij de hand hebben gehad in de dood van het kind, door het te mishandelen. Maar bij de zoektocht naar bewijs zijn dingen tegen de regels gegaan, oordeelde de rechtbank eerder.

Het OM ging tegen die beslissing in beroep, waarna het gerechtshof in september 2014 bepaalde dat de rechtbank toch naar de zaak moet kijken. Bij het begin daarvan vroegen de advocaten weer om de zaak naar de prullenbak te verwijzen. Maar volgens de rechtbank zijn er geen nieuwe redenen voor opgevoerd dus volgen de rechters de beslissing van het gerechtshof.