nederland

Douwe Bob door naar finale songfestival

Door ANP - 10 mei 2016

STOCKHOLM (ANP) – Douwe Bob staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm. De singer-songwriter vertegenwoordigde ons land dinsdagavond met succes in de eerste halve finale met het nummer Slow Down.

De zanger nam het op tegen zeventien andere landen. In totaal gingen er tien door naar de eindstrijd komende zaterdag. Naast Nederland kwalificeerden ook Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta zich. Donderdag is de tweede halve finale, waaruit nog eens tien landen een plek in de finale behalen.

Douwe Bob trok de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen. Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten. De zanger gaf vooraf aan dit moment spannend te vinden.

61e editie

Vorig jaar strandde Trijntje Oosterhuis met het liedje Walk Along in de halve finale. Het jaar ervoor had ons land meer succes, toen The Common Linnets uiteindelijk een tweede plek behaalden met Calm After The Storm.

Het is de 61e editie van het Eurovisiesongfestival.