nederland

Dubbel gevoel LAKS om recordaantal klachten

Door ANP - 27 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De eindexamens zijn voorbij. Voor wie niet in een keer slaagt, zijn er half juni herexamens, maar vrijdag in de ‘reguliere speeltijd’ hoefde nog maar een enkeling op te draven. Het ging om de taalvakken Arabisch, Russisch, Spaans, Turks en Fries en daarover kwamen niet veel klachten binnen.

Dit schooljaar deden 210.000 leerlingen eindexamen, iets meer dan vorig jaar. De meeste, ruim 111.000, zitten op het vmbo en verder deden 60.000 havisten en 39.000 vwo’ers examen.

Via de klachtenlijn van LAKS kwamen al dik 203.000 bezwaren binnen, een record. ,,De vele klachten geven ons een beetje een dubbel gevoel”, zei coördinator Loran Hempenius vrijdag. ,,We zijn blij dat havisten en vmbo’ers ons beter wisten te vinden dan voorheen. Anderzijds zien we natuurlijk het liefst dat alles op rolletjes verloopt. Wat dat betreft kan het echt nog beter”,