nederland

Duizenden eren gesneuvelde militairen VS

29 mei 2016

EIJSDEN-MARGRATEN (ANP) – Ongeveer 6000 mensen hebben zondag op de Amerikaanse erebegraafplaats in het Limburgse Margraten de jaarlijkse herdenking bijgewoond van militairen uit dat land die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden bij de bevrijding van West-Europa.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) woonde de bijeenkomst namens het kabinet bij. Hij benadrukte in zijn toespraak, ook met het oog op de recente aanslagen in Brussel en Parijs, dat het belang van monumenten als de erebegraafplaats in de loop der jaren alleen maar groter wordt. ,,Ze helpen om een verhaal uit het verleden te vertellen dat we nooit mogen vergeten. Een verhaal dat duidelijk aantoont hoe belangrijk vrede en veiligheid zijn. Een verhaal dat jonge mensen het belang leert om kritisch na te denken en niet zonder meer aan te nemen wat anderen zeggen.’’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.