nederland

Eén tijger verdoofd, ander nog niet

Door ANP - 14 mei 2016

OLDEBERKOOP (ANP) – Een van de twee tijgers die zaterdagochtend ontsnapten uit hun verblijf in een roofdierenopvang in Oldeberkoop, is geraakt door een verdovingsschot. Maar dat heeft nog niet de uitwerking die de dierenarts had gehoopt, laat de politie Frysln weten.

De dierenarts probeert nog steeds om beide dieren te verdoven, zodat ze naar hun verblijf kunnen worden teruggebracht.

Ze wisten daaruit te ontsnappen, maar bleken in tegenstelling tot wat eerder werd gemeld niet zomaar in openbaar gebied los te lopen. De roofdieren lopen in het omheinde buitenterrein van roofdierenopvang Felida. Wel is het zo dat de omheining volgens de politie ondeugdelijk is en dat de tijgers daar in het ergste geval nog doorheen zouden kunnen kruipen.