nederland

Extra geld politie ‘volstrekt onvoldoende’

Door ANP - 27 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Het bedrag dat het kabinet extra uittrekt voor de politie is volstrekt onvoldoende om het huidige takenpakket te kunnen blijven uitvoeren. Dat vindt politievakbond ACP. ,,Om de problemen bij de politie aan te pakken is zeker 500 miljoen nodig”, zei Gerrit van de Kamp van de bond vrijdag.

Volgens de Voorjaarsnota krijgt de politie er 188 miljoen euro bij, van dat geld is 139 miljoen eind vorig jaar al toegezegd. De ACP vindt het teleurstellend dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) zich op de vlakte heeft gehouden over de tekorten en er kennelijk niet in is geslaagd binnen het kabinet extra middelen vrij te maken.

Van de Kamp ziet het somber in: ,,De grens is bereikt. Blijft verdere investering uit om de schrijnende tekorten op te lossen, dan stevenen we af op het failliet van de Nederlandse politie.”