nederland

FC Twente boos om Volkskrant-cartoon

Door ANP - 21 mei 2016

ENSCHEDE (ANP) – Een cartoon in de Volkskrant van zaterdag heeft de woede gewekt van voetbalclub FC Twente. ,,De cartoon in jullie krant van vandaag die verwijst naar het dakdrama bij #FCTwente beschouwen wij als respectloos en smakeloos”, laat de club weten via Twitter.

Op de tekening zijn twee ontgoochelde Twentefans te zien die te midden van de puinhopen van het ingestorte stadion Grolsch Veste zitten. De prent verwijst naar de gedwongen degradatie van de club als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren.

Maar tegelijk verwijst de tekening naar het instorten van het dak van het stadion in juli 2011, tijdens uitbreidingswerkzaamheden. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven en raakten negen mensen zwaargewond.