nederland

FIOD doet huiszoeking bij zakenreisagent ATP

Door ANP - 10 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – De opsporingsdienst van de Belastingdienst, FIOD, heeft dinsdag huiszoeking gedaan bij zakenreisagent ATP. Dit gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar onder meer oplichting. ATP zou het ministerie van Veiligheid en Justitie te hoge kosten in rekening hebben gebracht bij de inkoop van vliegtickets.

De zaak kwam vorig jaar al aan het rollen. Het ministerie zou zijn benadeeld bij de aankoop van zo’n 25.000 tickets voor buitenlandse dienstreizen en de repatriëring van vluchtelingen. Het Openbaar Ministerie liet dinsdagmiddag weten dat het daarbij ,,vermoedelijk om miljoenen” gaat. Er is administratie in beslag genomen tijdens de huiszoeking in het kantoor van ATP op Schiphol.

Het OM vermoedt dat ATP facturen aan het ministerie ,,kunstmatig heeft opgehoogd” door ,,niet bestaande componenten toe te voegen”. Ook zouden tickets goedkoper in het buitenland zijn ingekocht, terwijl aan het ministerie het duurdere Nederlandse tarief in rekening werd gebracht.