nederland

Gewonde door brand in gevangenis Zwaag

Door ANP - 19 mei 2016

ZWAAG (ANP) – De brand die in de nacht van woensdag op donderdag uitbrak in de gevangenis van Zwaag (Noord-Holland) is uit, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio. De gedetineerde in de cel waar de brand woedde, is afgevoerd naar het ziekenhuis. Diens toestand in onbekend.

Het vuur brak uit in een cel van vleugel C. Die vleugel is door de hulpdiensten ontruimd. In totaal 46 gevangenen zijn opgevangen in een sporthal op het complex. Politie is aanwezig om toezicht te houden. Ambulancepersoneel kijkt 22 mensen na omdat ze rook hebben ingeademd. Het vuur sloeg niet over naar omliggende cellen, maar de brand ging wel gepaard met veel rookontwikkeling.

De brandweer doet onderzoek naar de toedracht van de brand.