nederland

Gewonde door brand in gevangenis Zwaag

Door ANP - 19 mei 2016

ZWAAG (ANP) – De brand die in de nacht van woensdag op donderdag uitbrak in de gevangenis van Zwaag (Noord-Holland) is uit, meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio. De gedetineerde in de cel waar de brand woedde, is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend hoe hij eraan toe is.

Het vuur brak uit in een cel van vleugel C. Die vleugel is door de hulpdiensten ontruimd. In totaal 46 gevangenen werden opgevangen in een sporthal op het complex. Rond acht uur konden ze volgens de veiligheidsregio bijna allemaal weer terug naar hun cel. De hulpdiensten waren rond die tijd ook weer vertrokken

Ambulancepersoneel heeft 22 mensen onderzocht omdat ze rook hadden ingeademd. Het vuur sloeg niet over naar omliggende cellen, maar de brand ging wel gepaard met veel rookontwikkeling.

De brandweer doet onderzoek naar de toedracht van de brand.