nederland

Gewonden bij vechtpartij asielzoekers Goirle

Door ANP - 06 mei 2016

GOIRLE (ANP) – Bij een vechtpartij tussen asielzoekers in het Noord-Brabantse Goirle zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee minderjarige asielzoekers aangehouden. Dat meldt de Tilburgse politie.

Beide arrestanten liepen bij de vechtpartij een steekwond op. Een moest voor behandeling naar het ziekenhuis, de ander werd direct overgebracht naar het bureau.

Bij de vechtpartij waren zo’n twaalf minderjarige asielzoekers betrokken, die elkaar met messen en stokken te lijf gingen. Ook werden vernielingen aangericht in de tijdelijke opvanglocatie. De toedracht is nog niet bekend.

In Goirle is geen regulier asielzoekerscentrum (azc), maar een kleinschalige woongroep voor minderjarige asielzoekers, zo meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vrijdag. ,,Een wezenlijk verschil met een regulier azc omdat hier 24 uur begeleiding is voor de jongeren”, aldus een woordvoerder.