nederland

Groningen blij met extra 244 miljoen

Door ANP - 27 mei 2016

GRONINGEN (ANP) – Gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) heeft vooralsnog blij gereageerd op de extra 244 miljoen euro die Groningen de komende jaren krijgt als compensatie voor de problemen met de aardbevingen.

,,Ik ben nog niet op de hoogte van de details, maar ik ben blij dat het kabinet aan Groningen heeft gedacht”, zegt Eikenaar. ,,Het geld is hard nodig en gelukkig zien ze dat in Den Haag. De boodschap is goed overgekomen en dat hebben we als provincie samen met de bevingsgemeenten en de Groninger Bodem Beweging bereikt. Ik ben wel erg benieuwd naar de precieze verdeling van het geld.”

Het geld zou onder andere gebruikt worden om de waardevermeerderingsregeling opnieuw in te voeren, waarbij gedupeerden geld krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. Die was afgeschaft, maar de Tweede Kamer stemde voor een motie om de regeling opnieuw in te stellen. ,,Het is goed nieuws dat daar geld voor gevonden is. De gedupeerden in Groningen worden daarmee namelijk direct gecompenseerd”, aldus Eikenaar.