nederland

‘Ik wil niet dat mijn zusters iets overkomt’

Door ANP - 10 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – ,,Ik wil niet dat iets met mijn zusters gebeurt. Nu niet, niet aan het einde van de strafzaak, nooit niet.” Dat zei Willem Holleeder dinsdagmorgen voor de rechtbank in Amsterdam in een reactie op een door het OM uitgelekt moordplan op zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex-vriendin Sandra den Hartog.

,,U heeft de verklaringen van mijn zusters gelezen. Als er iets met hen gebeurt, dan zult u mij verantwoordelijk houden. Het is niet in mijn belang dat er iets met hen gebeurt.”

Volgens Holleeder kent hij de medegedetineerde die heeft gezegd dat hij zijn zussen en zijn ex wil laten ombrengen nauwelijks. ,,Ik heb een paar maanden met hem gezeten. Ik ken zijn achtergronden niet en ik heb niet met hem over mijn eigen zaak gesproken. Dat doe ik nooit in detentie.”