nederland

Korte werkonderbreking beveiligers Schiphol

Door ANP - 29 mei 2016

SCHIPHOL (ANP) – Beveiligers op Schiphol hebben zondagavond het werk gedurende twintig minuten neergelegd. Met de korte werkonderbreking protesteren ze tegen het vastgelopen overleg over de arbeidsomstandigheden. De luchthaven adviseerde na de aankondiging door de FNV dat er twintig minuten niets zou gebeuren, reizigers op tijd te komen.

Volgens de FNV-actieleider zorgde de onderbreking meteen voor lange rijen wachtenden die op sommige punten tot buiten de vertrekhal stonden. ,,De actie was om in vakbondstermen te spreken een groot succes.” Signalen dat mensen hun vlucht hebben gemist door de actie hebben de bond en ook Schiphol volgens woordvoerders niet gekregen. Zondagavond is altijd een drukke avond voor de luchthaven.