nederland

Laatste tien concurrenten Douwe Bob bekend

Door ANP - 12 mei 2016

STOCKHOLM (ANP) – In de tweede halve finale van het 61e Eurovisiesongfestival in Stockholm hebben zich donderdag de laatste tien landen weten te plaatsen voor de finale. Het zijn Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël, Litouwen en België.

Acht landen vielen donderdag af. Daaronder is Ierland, dat werd vertegenwoordigd door Nicky Byrne, in het verleden zanger van boyband Westlife. Ook vroegere winnaars als Zwitserland, Denemarken en Noorwegen kunnen nu al huiswaarts.

In de eerste halve finale kwalificeerden zich dinsdag naast Nederland met Douwe Bob (Slow Down) nog negen landen. Het zijn Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta.

Zaterdagavond is in Stockholm de finale. Vorig jaar won de Zweed Mns Zelmerlöw met het liedje Heroes. Als organiserend land hoefde Zweden zich niet te kwalificeren. Omdat ze sinds jaar en dag de grote financiers zijn van het liedjesfestival hoeven ook Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Frankrijk zich niet via voorrondes te kwalificeren.