nederland

Luisterboek Award 2016 naar Karakter

Door ANP - 23 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het luisterboek Karakter van F. Bordewijk, voorgelezen door Adriaan van Dis, heeft maandag de Luisterboek Award 2016 gewonnen. Juryvoorzitter Vincent Bijlo maakte de winnaar bekend in het programma Kunststof Radio (NPO Radio 1).

,,Van Dis voelt zich verwant met de jonge Katadreuffe. Het is zeer opvallend hoe modern de Nieuwe Zakelijkheid van Bordewijk uit Van Dis’ mond klinkt”, luidt het oordeel van de jury. ,,Hij maakt geen stemmetjes, maar zet verschillende personages heel licht aan.”

De bekendmaking van de award vond plaats op de eerste dag van de Week van het Luisterboek, die nog tot en met zondag duurt.

Vorig jaar ging de prijs naar ‘Een weeffout in onze sterren’ (The fault in our stars) van John Green, voorgelezen door Beatrice van der Poel.