nederland

Medeklimmer van Arnold is veilig

Door ANP - 21 mei 2016

KATHMANDU (ANP) – Niels van Buren, die deel uitmaakte van de expeditie waarin de overleden bergbeklimmer Eric Arnold zat, is in veiligheid. ,,Hij bevindt zich nu in kamp 2 en keert zondag waarschijnlijk terug naar het basiskamp. Dat zegt Anouk Schepers van Pressure Amsterdam die optreedt als woordvoerster van Van Buren.

,,Op dit moment is telefonisch contact met Niels van Buren niet mogelijk. Ik wil ons medeleven met de familie en nabestaanden van Eric betuigen”, aldus Schepers zaterdag die het nieuws over zijn dood ‘afschuwelijk’ noemt. Van Buren en Arnold kenden elkaar pas. ,,Ze hebben elkaar ontmoet als leden van deze expeditie.”

Niels van Buren is volgens haar de eerste man ter wereld met multiple sclerose (MS) die de top van de Mount Everest wist te bereiken. Hij behaalde de mijlpaal vrijdag, net als Eric Arnold.