nederland

Meer granen in meergranenmeel AH

Door ANP - 15 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Albert Heijn past de samenstelling van zijn meergranen pannenkoekenmix aan na een actie van Foodwatch. De voedselwaakhond heeft dat zondag gemeld. In het pannenkoekenmeel blijkt vooral tarwe te zitten en maar een fractie aan andere granen zoals haver, gerst, rogge en boekweit. Volgens Foodwatch is de hoeveelheid andere granen te verwaarlozen en bedraagt die nog minder dan het snufje zout in de mix (0,6 procent).

De voedselwaakhond spreekt van misleiding van de consument, ook al omdat de prijs van de meergranen pannenkoekenmix een vijfde hoger ligt dan voor gewone mix.

Nadat Foodwatch de klacht via Facebook naar buiten had gebracht, liet de supermarktketen weten ,,niet tevreden” te zijn met de samenstelling en daarom het product aan te passen. Vanaf oktober wordt het aandeel andere granen in de mix opgetrokken naar 18 procent.