nederland

Nederlands team naar finale Bocuse d’Or

Door ANP - 11 mei 2016

BOEDAPEST (ANP) – Het Nederlandse Bocuse d’Or-team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest de zevende plaats behaald. Daarmee heeft het team, dat in het dagelijkse leven werkzaam is bij restaurant De Librije in Zwolle, zich gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017.

De kookcompetitie Bocuse d’Or is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks. Het Nederlandse team, met Lars Aukema als coach, kookte binnen vijf uur en 35 minuten zijn gerechten met steur en steurkaviaar en gerechten met hert voor veertien couverts.

De internationale culinaire wedstrijd bestaat sinds 1986, met als grondlegger de beroemde Franse topkok Paul Bocuse. Elke twee jaar strijden koks uit 24 landen om de titel. In Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa worden voorcompetities gehouden.