nederland

Nederlandse smokkelaar gepakt in Uruguay

Door ANP - 20 mei 2016

MONTEVIDEO (ANP) – Een 39-jarige Nederlander is vrijdag opgepakt op het vliegveld van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Hij had bijna 20.000 xtc-pillen bij zich. De man was kort voor zijn arrestatie aangekomen uit Madrid. Vermoedelijk wilde hij per boot doorreizen naar Argentinië.

Volgens de autoriteiten in Uruguay zaten de pillen in een dubbele bodem in zijn koffer. Ze wogen bij elkaar bijna 7 kilo. De lading zou ongeveer een half miljoen dollar waard zijn, in euro’s is dat meer dan vier ton.

In april was ook al een Nederlander gepakt met xtc in Montevideo. Toen waren het meer dan 15.000 pillen. Ook hij wilde per boot naar Argentinië gaan. Een paar dagen daarvoor had de douane in Montevideo een Belg gearresteerd met meer dan 21.000 xtc-pillen.

De vondsten zijn opvallend, omdat Uruguay in heel 2015 nog geen 30.000 xtc-pillen had onderschept.

In april waren zeker vijf jongeren overleden door xtc op een festival in Buenos Aires.