nederland

Nog 12 Nederlanders in ziekenhuis

Door ANP - 06 mei 2016

KORTRIJK/DEN HAAG (ANP) – Twaalf Nederlandse slachtoffers van het busongeluk in België verbleven vrijdag aan het eind van de middag nog in het ziekenhuis in Kortrijk. Dat meldde de ANWB Alarmcentrale.

Aanvankelijk waren meer dan twintig Nederlandse slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, maar de anderen mochten na behandeling weer weg. Zij hebben zich gevoegd bij de overige passagiers die zijn opgevangen in een brandweerkazerne in Kortrijk.

Een team van de ANWB dat naar België is gegaan voor hulp, hoopt vrijdagavond meer te weten over de toestand van de gewonden die nog in het ziekenhuis liggen.

In totaal zaten 88 passagiers in de bus. Voor zover de ANWB kan nagaan was de eerstehulpverlening goed georganiseerd. Bussen van de touroperator zijn vanuit Nederland vertrokken om de passagiers in de kazerne verder te vervoeren naar Parijs of terug te brengen.