nederland

‘Noodstroomvoorziening Borssele deugt niet’

Door ANP - 18 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De noodstroomvoorziening van de kerncentrale Borssele is ondermaats. Volgens de milieuorganisaties Greenpeace en Wise is de centrale sinds november in bedrijf met dieselgeneratoren als enige noodstroomvoorziening. ,,Een onverantwoorde situatie”, aldus de organisaties die woensdag een officieel verzoek indienen bij de nucleaire waakhond ANVS om Borssele stil te leggen.

,,Toen in Fukushima Daiichi de stroom uitviel na de aardbeving en de tsunami, faalden de diesels en ontstond een kernramp. Een kerncentrale zonder goede noodstroomvoorziening is als een cruiseschip zonder reddingsboten. Daar ga je toch ook de oceaan niet mee op”, beschrijft Jorien de Lege, campagneleider klimaat en energie bij Greenpeace, de situatie.