nederland

NS: kies ander vervoer naar huldiging Ajax

Door ANP - 06 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – Mocht Ajax zondag kampioen worden, dan kunnen supporters die via Utrecht reizen beter niet met de trein naar de huldiging bij de Amsterdam ArenA komen. De NS adviseert op de website voor ander vervoer te kiezen, gezien de werkzaamheden bij station Utrecht. Daardoor is er slechts beperkt treinverkeer mogelijk naar Amsterdam en kan de wachttijd flink oplopen.

De werkzaamheden leveren hinder op voor reizigers die uit het midden of zuiden van het land komen. Wie vanuit Noord-Nederland of Flevoland naar de huldiging gaan, kunnen het beste uitstappen op station Duivendrecht, tipt de NS. Hiermee ontlopen ze de grote drukte op metrostation Strandvliet en station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Als de Amsterdamse club zondag voor de 34e keer landskampioen wordt, volgt ’s avonds een huldiging op het ArenAPark, naast het stadion. De club gaat er met de eer vandoor als De Graafschap in Doetinchem wordt verslagen en PSV er niet in slaagt in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle een verschil van zes doelpunten goed te maken.