nederland

Onderzoek zwart betalen amateurvoetballers

Door ANP - 12 mei 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingdienst FIOD heeft donderdag twee personen aangehouden op verdenking van het zwart betalen van amateurvoetballers van een club in de Hoofdklasse. De verdachten zijn een bestuurslid van de verenging en de voorzitter van een stichting die voor de club de betalingen deed aan spelers. Door de constructie is de schatkist vermoedelijk tonnen misgelopen, aldus het Openbaar Ministerie op donderdag.

De FIOD doorzoekt met de politie de kantine van de voetbalclub en twee woningen. Een aantal spelers ontvangt (beperkt) salaris van de club, waarover de club ook loonbelasting afdraagt. Het vermoeden is dat een aantal spelers in de jaren 2011 tot op heden daarnaast (een deel van) hun salaris zwart uitbetaald kreeg. De FIOD heeft administratie en computers in beslag genomen. Bij de doorzoekingen van de woningen zijn administratie, dure horloges en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen.

Het OM wil niet aangeven om welke club het gaat. Wel wilde het kwijt dat het gaat om een club in een gemeente ten noorden van Amsterdam.