nederland

Ontsnapte tijgers onder zeil gebracht

Door ANP - 14 mei 2016

OLDEBERKOOP (ANP) – De twee tijgers die ontsnapten uit hun verblijf in een roofdierenopvang in het Friese Oldeberkoop zijn verdoofd en teruggebracht naar hun verblijf. Dat heeft burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf gezegd.

De dieren wisten zaterdagochtend te ontsnappen uit hun verblijf in de roofdierenopvang Felida. Maar in tegenstelling tot wat eerder werd gemeld liepen de tijgers in het omheinde buitenterrein van Felida, niet in het openbaar gebied. ,,Er is nooit gevaar geweest voor de inwoners”, zegt Oosterman.

Volgens de politie is het zo dat de omheining ondeugdelijk is en dat de tijgers daar in het ergste geval doorheen hadden kunnen kruipen. Hoe de tijgers hebben kunnen ontsnappen, wordt volgens de burgemeester onderzocht.