nederland

Oproep: mijd Utrecht Centraal in ochtendpits

Door ANP - 30 mei 2016

UTRECHT (ANP) – ProRail roept treinreizigers op om Utrecht Centraal maandagochtend te mijden. In de ochtendspits rijden in alle richtingen veel minder treinen, aldus een woordvoerder van de spoorbeheerder. ,,NS zet bussen in, maar de spits zal rond het station van Utrecht moeizaam verlopen.” Oorzaak zijn uitgelopen werkzaamheden op het grootste treinstation van Nederland.

Tussen Utrecht en Den Bosch rijden maandagochtend beide kanten op helemaal geen treinen. ProRail adviseert mensen ook na de ochtendspits goed hun reis te checken via de reisplanner. De woordvoerder noemt het ‘vervelend maar noodzakelijk’. Ondanks een strakke planning, tot op de minuut nauwkeurig, gaan de werkzaamheden langer duren. ,,Dit is pure overmacht.”

De angst voor enorme drukte is zo groot dat ook het personeel van ProRail en de Nederlandse Spoorwegen gevraagd wordt om indien mogelijk vanuit huis te werken.

Sinds donderdagavond zijn er intensieve spoorwerkzaamheden rond Utrecht Centraal. Die hadden zondagavond afgerond moeten zijn. ProRail werkt aan perrons, het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het zijn omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.