nederland

Otto heeft zich nog niet bij politie gemeld

Door ANP - 12 mei 2016

BERGEN OP ZOOM (ANP) – Voormalig leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, heeft zich donderdag nog niet bij de politie gemeld. ,,Daar zijn wij ook verbaasd over”, zegt een woordvoerder van de politie. Een dag eerder werd zijn woning in Bergen op Zoom doorzocht, maar Otto was zelf niet aanwezig.

Otto wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen jaren ,,aanzienlijke bedragen” crimineel verdiend geld heeft uitgegeven. Bij de huiszoeking is administratie in beslag genomen, net als een tv en meerdere horloges. Politie en justitie verdenken de voormalig motorclubleider van witwassen.

No Surrender is volgens justitie een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG’s). Deze motorclubs verbinden politie en justitie aan allerlei criminele activiteiten.