nederland

Pinksteren in teken jubileumeditie Roparun

Door ANP - 14 mei 2016

ROTTERDAM (ANP) – Het pinksterweekend staat in het teken van de 25e editie van de Roparun. Ruim 8500 lopers en fietsers zamelen met de estafetteloop naar Rotterdam geld in voor projecten om mensen met kanker zich wat beter te laten voelen.

Zaterdag gaan de deelnemers van start in Hamburg en Parijs. In de Duitse stad geeft Sylvie Meis het startschot, in de Franse hoofdstad verricht Roparun-ambassadrice Nelli Cooman de aftrap. De 333 deelnemende teams finishen op pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam. Ze hebben er dan een afstand van meer dan 500 kilometer op zitten.

Speciaal voor de 25e editie wordt op beide startlocaties een naar de Roparun vernoemde bloem onthuld, de Gerbera ‘Roparun’. Dat gebeurt op initiatief van het deelnemende team van de bloemenveiling FloraHolland.

De estafetteloop bracht vorig jaar 5 miljoen euro op. Worden alle edities opgeteld, dat heeft Roparun al 67 miljoen euro opgehaald.