nederland

Ploumen: miljoen voor Burundese vluchtelingen

Door ANP - 10 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) maakt 1 miljoen euro vrij om de leefomstandigheden te verbeteren in een overbevolkt vluchtelingenkamp in Rwanda met zo’n 48.000 Burundezen. Dat maakte ze dinsdag bekend tijdens een bezoek aan het kamp.

Met het geld moet vooral de situatie van jonge meisjes en vrouwen in het kamp Mahama verbeteren. ,,Er zijn te weinig veilige plekken voor hen, waardoor zij vaker slachtoffer zijn van seksueel geweld”, aldus Ploumen in een verklaring. Ook moet het onderwijs voor meisjes en vrouwen worden verbeterd.

Vorig jaar sloegen tienduizenden Burundezen op de vlucht vanwege geweld. Dat brak uit nadat president Pierre Nkurunziza had aangekondigd nog een keer president te willen worden.