nederland

Ploumen naar Pakistan voor vrouwen en loon

Door ANP - 22 mei 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) is woensdag en donderdag in Pakistan. Ze neemt deel aan een conferentie over zogenoemd leefbaar loon in de textielsector en sluit aan bij een Nederlandse handelsmissie die de stad Lahore bezoekt.

Tijdens haar bezoek zal ze ook aandacht besteden aan vrouwelijk ondernemerschap, zo liet haar ministerie zondag weten. Ze zal praten met door Nederland ondersteunde organisaties die zich voor vrouwenrechten inzetten en met vrouwelijke ondernemers.

Volgens Ploumen is in veel landen het minimumloon nog veel te laag. ,,In een aantal gevallen zelfs slechts een vijfde van wat mensen eigenlijk nodig hebben. Op deze conferentie komen voor het eerst overheden, vakbonden, werkgevers en kledingmerken uit negen verschillende landen bij elkaar om te bespreken hoe zij een leefbaar loon tot stand kunnen brengen.’’